internationale vrouwendag

Nohemy Muñoz

voor internationale vrouwendag zetten we de koffie van Nohemy Muñoz in de kijker! Een straffe vrouwelijke onderneemster die zich omgeschoold  heeft van lerares naar koffieboer. Deze koffie komt uit Génova in de bekende Nariño regio in Colombia.

Dit “nanolot” (lees: maar 3 zakken beschikbaar van deze koffie) is door ons aangekocht zelfs voordat de oogst volledig klaar was om zo het risico voor de koffieboer en de importeur te dekken. Per kg wordt $7,76 betaald aan de familie – dit ligt 194% boven de marktprijs zonder rekening te houden met de betere kwaliteit. Uiteindelijk houden de koffieboeren door deze samenwerking hier 50% meer inkomsten aan over. 

Zo kunnen zij investeren in hun plantages, de gemeenschap en hun onderneming. Want dat zijn ze: ondernemers! 

proef het harde werk

roast for good

Een test roast voor deze koffie! Plots was er 20kg van deze koffie over (ongebrand). We kunnen hier niet echt een blend meer mee maken dus we willen graag 100% van de inkomsten doneren aan een Indonesische familie die essentieel geweest is in de tripjes naar Lombok van Dick, de oprichter. Zij kunnen deze inkomsten heel erg gebruiken en 1kg gebrande koffie is goed voor 1 week aan eten voor het gezin. Alle beetjes helpen!
17,50

Buntu Ledo – Single Origin

Koffie uit een van speciaalste plaatsen op aarde – Toraja in Sulawesi!
32,00

International Women’s Day – Nohemy Muñoz – Single Origin

Een straffe vrouwelijke onderneemster die zich omgeschoold  heeft van lerares naar koffieboer
30,00