hoi statik!

Ik stel me kort even voor: mijn naam is Dick Wynendaele, (mede-)oprichter van NGOPI en Tāne Roasters Collective aan de Leuvense vaart. Als je dit leest op kantoor met een kop ☕️ in de hand, dan ken je ons al een beetje!

Tijdens en na mijn studies ben ik de koffiebonen gevolgd tot in landen van origine en leerde over de (mis)handel via een stage bij een Amsterdams koffie-importeur. 12 maanden na mijn proclamatie stond ik weer in Leuven waar de opportuniteit zich presenteerde om mee een koffiebranderij op poten te zetten. Het moest en zou een combinatie worden van een passie voor specialty koffie, sociaal ondernemerschap en circulariteit: lekkere koffie, transparant verhandeld, futureproof van tree to cup. Ik ben trots om te zeggen dat het vrij goed gelukt is. 🌱  

Als startende ondernemer werk je niet alleen aan een “business”, maar evenveel – of meer – aan je persoon. Je komt jezelf tegen, botst op muren, verlegt grenzen.  Productiveit- of self-helpboeken beluisteren werd een dagelijkse bezigheid en alles stond in het teken van beide bedrijven te doen slagen. Als generalist binnen de branderij sprong ik bij of hield ik me bezig met website, operations (branden, inpakken), financiën, aankoop, verkoop, logistiek… Uiteindelijk kwamen er 2 koffiebars in Brussel, waarvan ik 1 bemande voor een tijdje.

Wellicht verschijnt er een lichte frons op jullie voorhoofd bij het lezen van deze paragrafen: “Waarom wil jij dan voor Statik komen werken?” Ik heb me 3 jaar lang full-time op koffie gegooid en ben vermoedelijk in de meeste “startersvallen” getrapt: van onduidelijk afgelijnde jobomschrijvingen tot op te veel verschillende zaken ja zeggen. De afgelopen 3 jaar waren een ferme leerschool, maar ten koste van mijn passie voor koffie. De keuze om van dit prachtige product terug een hobby te maken was nodig om niet met een bittere nasmaak te blijven zitten. Kort gezegd: het is tijd voor een nieuw hoofdstuk buiten deze sector.

Jobomschrijvingen kunnen snel veranderen, maar normen en waarden doen dat niet. De focus van Statik op mens, natuur, welzijn en creativiteit – zowel intern als extern – is opvallend en resoneert sterk.  Succesverhalen worden geschreven door teams van gelijkgezinden die elkaar vertrouwen en voldoeninggevend werk verrichten in een omgeving die dat faciliteert. Ik geloof dat jullie zo’n omgeving gecreëerd hebben met Statik. De combinatie van een duidelijk omschreven takenpakket binnen de omkadering van jullie agency én met de lessen van de afgelopen 3 jaar ben ik overtuigd dat er een mooi verhaal kan geschreven worden! 

Welke positie wil ik innemen binnen Statik? Oorspronkelijk werd ik via een LinkedIn post van Daphne over jullie zoektocht voor een online marketing strateeg naar jullie vacaturepagina gebracht. Erna viel mijn oog ook op de positie van business analist en project manager. Allebei zeer interessant en voor beide kan er gekeken worden of van toegevoegde waarde kan zijn. Indien jullie graag nog eens in detail kijken wat ik de laatste jaren heb uitgespookt – datgene ik op een klassiek CV zou schrijven – dan vinden jullie beneden een button naar mijn LinkedIn profiel. Als jullie graag eens samenzitten om meer in diepte te gaan over een potentiële match dan kunnen we – ik hoop voor de gemakkelijkheid – een datum prikken via Calendly of gewoonweg via mail! 

All the best,

Dick

mijn LinkedIn profiel, online agenda of mail?

die vind je hier

logo's ngopi wieni

we've joined forces with Tane Roasters Collective

Hi there! 

Afters 3 years of working side by side I have decided to merge NGOPI with Tane. It makes admin easier and there’s more hands to help getting sustainable coffee in your cup. The shop is gone on this website, but the button on the right and below will lead you towards the new and improved Bamboo Forest Blend. Thanks for the support!